Gör så här:
Skaka oleon, vaniljsockret och Gustavs Chili Lime med is i shaker.
Sila av i glas med is.
Täck toppen med maräng
Bränn marängen med brännare
Citron Oleo Sacrum 4 port
Tvätta och skala 4 citroner.
Blanda allt skal med 1 tsk citronsyra. Rör om var 15 minut i ca 2-3 timmar för att få ut alla oljor.
När citronerna har dragits i ca 2-3 timmar, täcker ni skalen med 200gr socker.Ställ sedan i kylen över natten.
Dagen efter silar ni av vätskan och tillsätter juicen från citronerna.
Vaniljsockerlag
60% socker
40% vatten
1 vaniljstång
Dela och skrapa ur vaniljen från stången
Hetta upp vatten socker och vanilj, både skal och frön tills sockret har löstupp sig helt.
Låt svalna.
Marängskum
Vispa 3 st äggvitor med 1dl strösocker och 1 dl florsocker.Vispa länge så att marängen blir fast.
Ingredienser:
1 drink:
5 cl Gustavs Lime Chili
2 cl vaniljsocker
3 cl citron oleo sacrum
Is
Marängskum
Gör så här: Rimma ett highball-glas med Sumak-kryddblandningen. Fyll glaset med is och häll sedan i Gustavs Chili Lime och färskpressad limejuice. Fyll upp med pink grapefruit-soda.
Garnera med en liten skiva grape! Tadaa!!
Kryddblandning av Sumak och lite lite salt
Is
5 cl Gustavs Chili Lime
2 cl färskpressad limejuice
Fyll upp med Pink grapefruit-soda
Pink-grapefruit Soda
Grapefrukt till garnering
Vår i särklass mest efterfrågade drink, omåttligt populär på mässorna runt om i landet! Kan med fördel även göras i kanna till middagar och bjudningar.
Gör så här: Fyll shakern med mycket is, häll i Gustavs Chili Lime, Limejuice och sockerlag och skaka kraftigt. Sila bort all is och häll över i glaset.
Garnera med en klyfta lime. För en mer läskande variant kan du toppa glaset med en skvätt Ginger Ale av valfritt märke. Sedan är det bara att ta god tid på dig att njuta!
5 cl Gustavs Visor Chili & Lime
3 cl färskpressad limejuice
2 cl sockerlag
Is
Toppas eventuellt med Ginger Ale för en mer läskande variant
Gör så här: Ta fram en shaker och skaka all dryck med myntan. Dubbelsila i ett cocktailglas och garnera med mynta.
4 cl Gustavs Visor Chili & Lime
1 cl apelsinlikör
2 cl lime
1 cl sockerlag
8-10 myntablad
Gör så här: Häll upp mycket is i ett högt glas. Häll i 5 cl Gustavs och fyll på med Ginger Beer (gärna en med ordentlig ingefärsstyrka). Toppa med 5 droppar angostura på toppen.
5 cl Gustavs Visor Chili & Lime
1,5 cl lime
Ginger Beer
Angostura bitter
Is
Gör så här: Dra lite lime på sidan av ett glas och doppa i tajinkrydda. Skaka all dryck i en shaker. Lägg sedan is i ett glas och fyll på med drycken.
5 cl Gustavs Visor
1 droppe chili tincture eller tabasco
3cl lime
2 cl agavesirap
Tajinkrydda på kanten
Gör så här: Skaka all dryck och is hårt i en shaker. Dumpa allt innehåll + is i ett glas och garnera med basilika.
5 cl Gustavs Visor Chili & Lime
3 cl lime
2 cl sockerlag
6-8 basilikablad
Gör så här:
Tvätta apelsinerna noga, skala av zesten och lägg för sig och pressa sedan juicen för sig.
Hetta upp äppelmusten, rör ned citronsyran och lägg i kanelstängerna, de hela kryddnejlikorna, kardemummakapslarna, salt och apelsinskalen. Häll i den färskpressade apelsinjuicen och låt det sjuda ihop, gärna en längre stund, 30–60 min. När det har fått sjuda häll i Gustavs Julsnaps och häll upp i små muggar.
Skaka grädden med kardemumma och socker, låt den vara lite lös. Lägg sedan grädden som ett lock och strö ytterligare lite kardemumma pågräddlocket.
Servera och njut!
Ingredienser för 15 st serveringar:
Äppelmust 1 l
Citronsyra 5 gr
Kanelstänger hela 2 st
Kryddnejlikor hela 7 st
Kardemummakapslar gröna 4 st
Apelsin (skal & juice) 3 st
Salt 2 gr
Gustavs Julsnaps 50 cl
Kardemummagrädde:
Vispgrädde
Malen kardemumma
Socker